Over Gelderblom

Gelderblom is een groeiende groep ambachtelijke zelfstandige slagers die samen een sterke club vormen. Deze groep slaat haar vleugels uit in Midden-Holland. In alle winkels worden ambachtelijke producten verkocht; producten van goede kwaliteit met veel smaak. Dat vindt zijn oorsprong door een vertrouwde inkoop die opgebouwd is door jarenlange ervaring. Voeg daarbij een volambachtelijke worstmakerij en creatieve vakmensen die door groepsverband voortdurend hun producten vernieuwen en je hebt een eenvoudig maar doeltreffend winkelconcept. Dit alles wordt dagvers en schitterend gepresenteerd in onze moderne winkels. Maak kennis met de Gelderblom-slagerijen via deze site en/of ''live'' in 1 van onze winkels. 

 

Gelderblom Slagerij

Historie

Op 1 mei 1962 wordt Jan Gelderblom in het Zuid-Hollandse Hekendorp geboren. Als zoon van een eenvoudige riviervisser wijst niets erop dat Jan later ''in het vlees'' zou gaan. Op zijn elfde stopt Jan met het op zaterdag voetballen bij WDS; de dichtstbijzijnde voetbalclub in Driebruggen. Hij wilde wel eens wat verdienen en had van thuis meegekregen dat er dan ook voor gewerkt zou moeten worden. Omdat er in het pittoreske Hekendorp nauwelijks winkels te vinden waren, werd er door verschillende Hekendorpers in naburig gelegen dorpen boodschappen gedaan. Zo ook de moeder van de elfjarige Jan, die ging voor haar gezin, maar ook voor een paar buren vlees kopen bij een slager in Haastrecht, een dorp 4 kilometer verderop. De slager werd gevraagd of Jan niet kon komen werken en daar stemde hij mee in.

Zo is de slagersloopbaan dan uiteindelijk begonnen, op 11-jarige leeftijd; na schooltijd schoonmaken en opruimen. Op 16-jarige leeftijd wist Jan het zeker: hij wilde slager worden. De liefde voor het vak was geboren en zou nooit meer weggaan. De slagersvakschool werd doorlopen en op 21-jarige leeftijd (om precies te zijn op 2 februari 1984) werd er een slagerij overgenomen in het Gooise Baarn. Ongeveer 10 jaar later was de eerste  franchisewinkel een feit. Inmiddels is de groep aardig uitgebreid. Nog steeds heeft Jan het uitstekend naar zijn zin, met heel veel waardering en dank naar alle slager-ondernemers die dagelijks het gezicht zijn van de winkels en zorgdragen voor de bedrijfsvoering. Een hechte en fijne club van hardwerkende mensen die gaan voor ambacht en kwaliteit. En 1 ding hebben ze allemaal gemeen: de liefde voor het slagersvak!