![]() Slagerij Gelderblom |
Dit is zo’n heerlijk recept! Malse kipfilet gevuld met kaas en witte asperges in een knapperig korstje. Daar geniet je optimaal van! Wil je het nog luxer maken, doe er dan nog een plakje ham tussen. Dan heb je een asperge kip cordon bleu. En als er geen witte asperges zijn, maak je ze gewoon met groene asperges. Zo biedt dit recept volop variatiemogelijkheden!
4 personen
20 minuten voorbereiden
30 minuten bereiden
De rokerige smaak van gegrilde bavettespies gaat goed samen met de pittige gremolata. De groenten geven extra bite aan de spiesen. Het is een zeer eenvoudig gerecht om te maken, maar wel één met maximale smaak!
4 personen
30 minuten bereiden
Mals, smaakvol vlees met een heerlijke saus: deze beef tataki met boontjes en rijst is echt een genot voor een snelle, heerlijke maaltijd. Je maakt het helemaal af met gefrituurde knoflook en frisse bosui. Door de sesamzaadjes krijgt het vlees ook nog extra textuur. Geniet ervan!
4 personen
30 minuten bereiden
Gebakken biefstuk is geliefd bij velen en een goede jus mag niet ontbreken! In dit recept tillen we de biefstuk naar een hoger niveau door drie verschillende soorten jus te bereiden: een geurige kruidenjus, een pittige jus vol karakter en een rijke knoflookjus. Elke jus biedt zijn eigen unieke smaakervaring en past perfect bij de sappige biefstuk, waardoor je maaltijd zowel gevarieerd als onvergetelijk wordt. Kies voor subtiel en kruidig, ga voor pittig of kies voor de diepe smaak van knoflook. Je hebt voor ieder wat wils.
2 personen
30 minuten bereiden
Knoflookjus
Pittige jus
Kruidenjus
De smaak van de Black Angus burger is al zo goed dat hij weinig nodig heeft. Met dit recept maak je een twist op de klassieke cheeseburger. Door de brie krijg je net een wat luxer broodje hamburger. De ingelegde rode ui maakt het lekker fris.
4 personen
30 minuten bereiden
Tip: je kunt de brie ook verwarmen. Leg dan de laatste 2 minuten de plakken brie op de burgers.
Maak het jezelf makkelijk met een super smaakvolle caesarsalade met gegrilde kip! Deze salade is een echte klassieker en door gegrilde kip te gebruiken, voeg je eenvoudig extra smaak toe. De frisse, knapperige romaine sla, de malse stukjes kip, zilte bacon en een gekookt eitje vormen de basis van dit verrukkelijke gerecht dat je afmaakt met een klassieke Caesar dressing en croutons. Eet smakelijk!
4 personen
15 minuten bereiden
Bij een cake denk je misschien aan zoet, maar dit is heel wat anders! Laagjes kippendij afgewisseld met groenten en omhuld met ontbijtspek. Dat is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens geweldig uit! Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Om deze mooie vorm te krijgen, gebruik je een cakeblik. Je bedient hier met gemak 6 tot 8 personen mee!
6-8 personen
20 minuten voorbereiden
1 uur marineren
90 minuten bereiden
Deze carpacciorollade van bavette geeft een groots effect als je deze op tafel zet, maar is verrassend eenvoudig te maken! De vulling van pesto, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas geeft heel veel smaak. Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of met gegrilde Italiaanse groenten.
8 personen
20 minuten voorbereiden
120 minuten bereiden
Met dit recept voor citroen drumsticks met couscoussalade zet je sappige drumsticks, gemarineerd in kruiden en citroen, op tafel met een frisse couscoussalade met komkommer en feta. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
4 personen
10 minuten voorbereiden
30 minuten tot 24 uur marineren
60 minuten bereiden
Als je dit gerecht eenmaal geproefd hebt, wil je het echt vaker! De varkenswangen zijn heerlijk mals gestoofd in een smaakvolle saus met rode wijn. Net als het klassieke boeuf Bourguignon is dit een fantastisch gerecht op koudere dagen. Gepaard met een goed glas wijn en wat brood is het op en top genieten.
4 personen
2 uur bereiden
Een hele kip ziet er altijd indrukwekkend uit, maar is heel eenvoudig te bereiden. De oven doet het meeste werk. De paddestoelen smaken heerlijk met de knoflook en kruiden. Dit is een gerecht voor wanneer je gasten krijgt omdat je geen uren in de keuken staat.
4-6 personen
15 minuten voorbereiden
70 minuten bereiden
Hollandse hachee met aardappelpuree is een heerlijk traditioneel gerecht dat bij veel mensen herinneringen oproept. Deze stoofschotel, vol met malse stukjes rundvlees en uien, wordt langzaam gegaard in een kruidige jus die perfect samengaat met romige aardappelpuree. Het is een gerecht dat echt bij het Nederlandse comfort food hoort en ideaal is voor een koudere dag.
4 personen
30 minuten voorbereiden
3 uur bereiden
Deze Indische stoofpot van procureur is beter bekend als Babi smoor. Een heerlijk stoofgerecht met de smaken van Indonesië combineert malse stukjes varkensvlees met een rijke, kruidige saus. Lekker met witte rijst en een frisse komkommersalade.
4 personen
35 minuten bereiden
Op zoek naar iets speciaals voor het diner, maar heb je geen zin in uren in de keuken staan? Probeer dan deze Italiaanse haasmedaillons en serveer met een eenvoudige pasta met pesto! De malse haasmedaillons zijn snel klaar en heerlijk smaakvol door de vulling van pesto en Parmezaanse kaas en het knapperige pancetta korstje. Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje met vrienden. Buon appetito!
4 personen
40 minuten bereiden
Probeer Kip Caribbean! De voorbereidingen voor dit recept zijn zo gebeurd en daarna laat je het even lekker stoven. Dankzij de worcestersaus, balsamicoazijn, cajunkruiden en tomaat krijgt dit gerecht extra veel smaak. Lekker met brood of rijst en een frisse salade.
4 personen
10 minuten voorbereiden
30 minuten tot 1 uur marineren
1 uur bereiden
Er gaat niets boven de heerlijke smaak van oma's zelfgemaakte gehaktballen! Een goede gehaktbal heeft een knapperig korstje en is sappig van binnen. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je zelf de lekkerste gehaktballen zoals je oma ze ook maakte. Serveer ze met krokante frietjes en een frisse salade voor een echte familiemaaltijd.
4 personen
30 minuten bereiden
Een echte klassieker! Ossenstaartsoep is enorm rijk van smaak. Door het lange stoven trekken de smaken goed in en het is een echte opkikker. De rijke bouillon en malse stukjes vlees combineren heerlijk met de gebakken champignons. Eet deze soep als voorgerecht of als hoofdgerecht.
4 personen
30 minuten voorbereiden
150 minuten bereiden
Wil je comfort food met luxe combineren? Dan zit je goed met ovengebakken buikspek met Roseval aardappeltjes. Het buikspek wordt langzaam geroosterd tot het perfect knapperig en heerlijk sappig is, terwijl de hasselback Roseval aardappeltjes een heerlijke romige textuur hebben en ook een knapperig randje. Door de aardappels in te snijden, ontstaat een waaier aan dunne schijfjes. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft extra textuur. Dit gerecht is makkelijk te bereiden en zorgt voor een echte smaakexplosie. Perfect voor een ontspannen weekenddiner of wanneer je gewoon iets bijzonders wilt maken. Zet de oven maar aan!
4-6 personen
20 minuten voorbereiden
Deze hartige pannenkoeken met sticky varkenshaas smaken naar meer! Het malse vlees met frisse groenten in een zelfgebakken pannenkoek is niet alleen lekker als hoofdgerecht, maar in kleinere stukjes ook als hapje en als lunch. Het is zo gemaakt en daarmee een perfecte maaltijd voor wanneer je weinig tijd hebt.
4 personen
15 minuten voorbereiden
30 minuten marineren
15 minuten bereiden
Pannenkoeken
Dipsaus
Geen zin om pannenkoeken te bakken? Gebruik dan kant- en klare wraps.
Geniet van een heerlijke maaltijd met deze picanha met gegrilde asperges en cowboy butter! Dit botermengsel vol kruiden maakt het helemaal af. Het is friszuur en haalt de smaak van de picanha helemaal op. De knapperige asperges vullen het aan. Eet smakelijk!.
4 personen
10 minuten voorbereiden
90 minuten bereiden
Met een groot stuk vlees maak je al snel indruk bij je gasten. En het mooie is: je hebt er bijna geen werk aan! Zo’n groot stuk vlees bereid je grotendeels in de oven. Zelfs de truffeljus kun je van tevoren bereiden. Weinig werk, groots effect!
6 personen
20 minuten voorbereiden
150 minuten bereiden
Truffeljus
Roti is een heerlijk gerecht van malse kip op smaak gebracht met kruiden en wordt geserveerd met traditionele roti, aardappelen en groenten. Roti betekent brood en dit geeft ook gelijk aan hoe je het eet: met je handen! Scheur een stukje van een rotivel af en gebruik dit om wat van het kipmengsel te pakken.
4 personen
15 minuten voorbereiden
40 minuten bereiden
Hoe lekker ziet dit eruit? Een schnitzel sandwich is echt een goed idee en je maakt hem extra luxe en gevuld met bacon en een gebakken ei. De Parmezaanse kaas mayonaise zorgt voor nog meer smaak, net als de extra geraspte Parmezaanse kaas on top! Daar heb je een flinke lunch aan.
2 personen
30 minuten bereiden
Heb je zin in een echt lekker stuk vlees? Probeer dan deze Schotse ribeye met Blue Stilton. De ribeye staat bekend om zijn sappige en malse structuur, en als je daar dan een royale portie van die heerlijke Bleu Stilton overheen smelt, krijg je een geweldige combinatie. Perfect voor een gezellig etentje thuis of om gewoon jezelf eens goed te verwennen. Dit gerecht is makkelijk te maken en geeft je een echte restaurant-ervaring in eigen keuken.
30 minuten bereiden
Een heerlijk, spicy gerecht dat lekker zomers oogt. Deze soft tortilla’s vul je met gegrilde flat iron steak met een Mexicaanse rub en lekkere maïssalade. De jalapeño mayonaise maakt het helemaal af!
4 personen
30 minuten bereiden
Smaakvolle teriyaki kipspiesjes vallen altijd bij iedereen in de smaak. Je kunt ze zowel in de grillpan als op de barbecue bereiden. Laat het vlees goed marineren voor je het aan spiesjes rijgt. Lekker met rijst en frisse zoetzure komkommersalade of met stokbrood en pittige boontjes.
4 personen
15 minuten voorbereiden
1 tot 24 uur marineren
25 minuten bereiden
Voor deze uitgebreide borrelplank lijkt het alsof je lang in de keuken hebt gestaan, maar niets is minder waar. Je maakt namelijk heel eenvoudig verschillende borrelhapjes om van te smullen! Binnen een half uur staat deze borrelplank op tafel en geniet je van hamrolletjes met paprika en roomkaas, witlofschuitjes met eiersalade, gehaktballetjes, plakjes grillworst en bleekselderij filet hapjes. Kleine moeite, groots effect!
Maak een grote plank op met de verschillende hapjes en vul aan met grillworst. Geniet ervan!
4 personen
30 minuten bereiden
Leg een plakje ham op een snijplank, vouw dubbel in de lengte en schep er een halve el kruidenroomkaas op. Leg er een reepje paprika op en rol op. Herhaal dit met de overige plakjes ham.
Schep een eetlepel eiersalade in een blaadje witlof en maak af met een stukje zongedroogde tomaat.
Meng het gehakt met de kruiden en het ei en draai tot kleine balletjes. Braad ze in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.
Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van 3 cm. Schep in elk stuk een beetje filet americain en maak af met wat kappertjes.
Deze varkenshaas brochette met gepofte aardappel en champignonroomsaus is een recept wanneer je eens wilt uitpakken met weinig moeite. Een groot deel van dit gerecht bereid je op de barbecue! Als je een skilletpan hebt, kun je de champignonsaus zelfs ook op de barbecue bereiden. Het is een eenvoudig gerecht waarbij klassieke smaken samenkomen in een heerlijke maaltijd.
4 personen
60 minuten bereiden
Geniet van een lekker mals stukje vlees met een zomerse gratin van courgette en tomaten en knapperige Parmaham. Gratin past niet alleen bij de herfst en winter, met zomerse groenten maak je er een smakelijke, zomerse variant van. De varkensoester is al heerlijk van zichzelf en heeft niet veel meer nodig dan een snuf peper en zout. Met de knapperige Parmaham voeg je een mooi smaakaccent toe!
4 personen
30 minuten voorbereiden
50 minuten bereiden