Slagerij Gelderblom

Slagerij Gelderblom

Hallo ondernemer!
Benieuwd naar onze franchise formule?

neem contact op!

recepten van slagerij gelderblom


Dit is zo’n heerlijk recept! Malse kipfilet gevuld met kaas en witte asperges in een knapperig korstje. Daar geniet je optimaal van! Wil je het nog luxer maken, doe er dan nog een plakje ham tussen. Dan heb je een asperge kip cordon bleu. En als er geen witte asperges zijn, maak je ze gewoon met groene asperges. Zo biedt dit recept volop variatiemogelijkheden!

4 personen
20 minuten voorbereiden
30 minuten bereiden

ingredienten

  • 4 kipfilets
  • 12 witte asperges, geschild
  • 4 plakjes jonge kaas
  • 4 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 – 6 el paneermeel
  • Peper en zout
  • Klontje roomboter
  • Olijfolie, om in te bakken

BEREIDING

  1. Kook de asperges in ruim water met een klontje boter en een snuf zout tot ze zacht en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 6 tot 10 minuten.
  2. Snijd de kipfilet aan de zijkant in, snijd de filet niet helemaal door.
  3. Vul elke kipfilet met een plak kaas en 3 asperges. Bestrooi de buitenkant met peper en zout.
  4. Haal de kipfilets door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het paneermeel voor een knapperig korstje.
  5. Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Doe het deksel op de pan en laat op laag vuur garen. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Serveer de asperge kipfilet steak met groene asperges en aardappels of een lekkere pastasalade. 

↑ naar boven


De rokerige smaak van gegrilde bavettespies gaat goed samen met de pittige gremolata. De groenten geven extra bite aan de spiesen. Het is een zeer eenvoudig gerecht om te maken, maar wel één met maximale smaak! 

4 personen
30 minuten bereiden

 

Ingredienten

  • 300 gram bavette
  • 1/2 courgette
  • 1/2 ui
  • 1/2 bos bladpeterselie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 citroen, sap en rasp
  • zout
  • olijfolie
  • 1 rode Spaanse peper, grofgehakt
  • Grof brood, om te serveren 

bereiding

  1. Steek de BBQ aan en verwarm deze tot ongeveer 200 graden.
  2. Snijd de courgette in de lengte in vieren en de ui in grove stukken. Schep dit om met 1 el olijfolie. 
  3. Verwijder loshangende stukjes vlees en / of vet van de bavette en snijd in blokjes van 2x2 cm. 
  4. Rijg de blokjes bavette, stukken courgette en ui aan spiesen en bestrooi rondom met peper en zout.
  5. Hak voor de gremolata de peterselie fijn en meng deze met de knoflook, citroensap en rasp, een snuf zout en de Spaanse peper.
  6. Doe er zoveel olijfolie bij dat het een smeuïg geheel wordt en proef of er eventueel nog wat zout bij moet.
  7. Als de barbecue op temperatuur is, mogen de spiesen erop. Grill ze 3 minuten aan elke kant en serveer met de gremolata en grof brood. 

↑ naar boven


Mals, smaakvol vlees met een heerlijke saus: deze beef tataki met boontjes en rijst is echt een genot voor een snelle, heerlijke maaltijd. Je maakt het helemaal af met gefrituurde knoflook en frisse bosui. Door de sesamzaadjes krijgt het vlees ook nog extra textuur. Geniet ervan!

4 personen
30 minuten bereiden

ingredienten

  • 800 gram kogelbiefstuk
  • Sesamzaadjes
  • 250 ml sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 el suiker
  • 1 el honing
  • 250 g sushi rijst
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 2 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • 1 bosui, in dunne ringen gesneden
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  2. Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe de sojasaus, het geperste teentje knoflook, gember, suiker en honing in een steelpan. Breng aan de kook en roer tot de suiker en honing opgelost zijn. Laat de saus zachtjes 10 à 15 minuten inkoken. Zeef de saus en zet apart.
  4. Verhit intussen ook een steelpannetje met een laagje zonnebloemolie en voeg de plakjes knoflook hier aan toe. Frituur 2 a 3 minuten, totdat de knoflook krokant en goudbruin is. Laat op wat keukenpapier uitlekken.
  5. Dep de biefstuk droog, breng goed op smaak met peper en zout en wentel door de sesamzaadjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak het vlees kort (1 minuut aan beide kanten), op hoog vuur, aan tot de buitenkant goed gebakken is.
  6. Snijd het vlees in plakken en serveer met de saus, sperziebonen en sushirijst en garneer met bosui en de krokante knoflook.

↑ naar boven


Gebakken biefstuk is geliefd bij velen en een goede jus mag niet ontbreken! In dit recept tillen we de biefstuk naar een hoger niveau door drie verschillende soorten jus te bereiden: een geurige kruidenjus, een pittige jus vol karakter en een rijke knoflookjus. Elke jus biedt zijn eigen unieke smaakervaring en past perfect bij de sappige biefstuk, waardoor je maaltijd zowel gevarieerd als onvergetelijk wordt. Kies voor subtiel en kruidig, ga voor pittig of kies voor de diepe smaak van knoflook. Je hebt voor ieder wat wils.

2 personen
30 minuten bereiden

Ingredienten

  • 2 biefstukken
  • 25 gram roomboter
  • 100 ml runderbouillon

Knoflookjus

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 ml runderbouillon

Pittige jus

  • 1 tl sambal
  • 1 el sojasaus
  • 90 ml runderbouillon

Kruidenjus

  • 1 el gemengde kruiden zoals rozemarijn, salie en tijm
  • 100 ml runderbouillon

bereiding

  1. Haal de biefstuk 30 minuten voor bereiden uit de koelkast en dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Verwarm een koekenpan met een dikke bodem op hoog vuur. Smelt de boter in de pan en wacht tot het schuim is weggetrokken.
  3. Bak de biefstuk op hoog vuur aan beide kanten 1 minuut. Laat het vlees dan nog 2 tot 6 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid, door bakken op middelhoog vuur.  Keer regelmatig. Leg de biefstuk op een lauwwarm bord en dek af met aluminiumfolie.
  4. Roer voor de jus de bouillon en overige ingrediënten van jouw favoriet door de boter en breng aan de kook. Laat iets inkoken. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Bestrooi de biefstuk met peper en zout en serveer met de jus. 

↑ naar boven


De smaak van de Black Angus burger is al zo goed dat hij weinig nodig heeft. Met dit recept maak je een twist op de klassieke cheeseburger. Door de brie krijg je net een wat luxer broodje hamburger. De ingelegde rode ui maakt het lekker fris. 

4 personen
30 minuten bereiden

Ingredienten

  • 4 Black Angus burgers
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 8 plakjes brie
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 citroen
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 kropjes little gem
  • Augurken, in dunne plakken
  • Knoflooksaus
  • Boter of olie om de broodjes in te smeren 

bereiding

  1. Verwarm de barbecue tot 200 graden directe warmte. 
  2. Start met het marineren van de rode ui. Schep de ringen om met het sap van 1 citroen, wat zout en peper en laat 20 minuten staan. 
  3. Grill de burgers op de barbecue tot de gewenste garing. 
  4. Laat de burgers kort rusten terwijl je de broodjes kort roostert. Bestrijk de binnenkant voor het grillen met boter of olie en rooster goudbruin. 
  5. Verdeel wat knoflooksaus over de onderkant van de broodjes, beleg met de burgers, brie, ui, tomaat, sla en augurk en maak het af met extra knoflooksaus naar wens en de bovenkant van het broodje. 

Tip: je kunt de brie ook verwarmen. Leg dan de laatste 2 minuten de plakken brie op de burgers.

↑ naar boven


Maak het jezelf makkelijk met een super smaakvolle caesarsalade met gegrilde kip! Deze salade is een echte klassieker en door gegrilde kip te gebruiken, voeg je eenvoudig extra smaak toe. De frisse, knapperige romaine sla, de malse stukjes kip, zilte bacon en een gekookt eitje vormen de basis van dit verrukkelijke gerecht dat je afmaakt met een klassieke Caesar dressing en croutons. Eet smakelijk! 

4 personen
15 minuten bereiden

Ingredienten

  • 2 gegrilde kippenbouten
  • 1 krop romaine sla
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 4 plakjes gebakken bacon
  • Caesar dressing
  • Croutons
  • Peper en zout

bereiding

  1. Haal het vlees van de kippenbouten.
  2. Scheur de sla in stukken.
  3. Verdeel de bacon en kip over de sla.
  4. Bestrooi met croutons en leg de eieren erop.
  5. Schep de dressing erover en bestrooi met peper en zout. 

↑ naar boven


Bij een cake denk je misschien aan zoet, maar dit is heel wat anders! Laagjes kippendij afgewisseld met groenten en omhuld met ontbijtspek. Dat is niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens geweldig uit! Het lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Om deze mooie vorm te krijgen, gebruik je een cakeblik. Je bedient hier met gemak 6 tot 8 personen mee! 

6-8 personen
20 minuten voorbereiden
1 uur marineren
90 minuten bereiden

ingredienten

  • 800 gram kipdijfilet, in reepjes
  • 200 gram ontbijtspek
  • 1 prei, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, in dunne halve ringen
  • 2 el kipkruiden, Verstegen
  • Peper en zout
  • Extra nodig: cakeblik van ongeveer 30 cm

BEREIDING

  1. Meng de kipdijfilet met de kipkruiden en laat een uur in de koelkast intrekken.
  2. Verwarm de oven of barbecue (indirecte hitte) voor op 120 graden.
  3. Bekleed het cakeblik met plakken ontbijtspek. Zorg dat de bodem goed bedekt is en laat het spek over de rand hangen om straks de bovenkant te bedekken.
  4. Verdeel groenten over de bodem, gevolgd door een laag kip en herhaal dit. Sluit af met kip en vouw het spek eroverheen.
  5. Bak de cake tot deze een kerntemperatuur heeft van 55 graden. Haal deze dan voorzichtig uit het blik en leg terug in de oven. Bak dan verder tot een kerntemperatuur van 75 graden.
  6. Snijd in plakken en serveer met een eenvoudige salade. 

↑ naar boven


Deze carpacciorollade van bavette geeft een groots effect als je deze op tafel zet, maar is verrassend eenvoudig te maken! De vulling van pesto, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas geeft heel veel smaak. Dit gerecht is heerlijk met een frisse salade of met gegrilde Italiaanse groenten. 

8 personen
20 minuten voorbereiden
120 minuten bereiden

ingredienten

  • 1 kg bavette
  • 80 gram pancetta
  • 4 eetlepels pijnboompitjes, geroosterd
  • 6 eetlepels groene pesto
  • 50 gram Parmezaanse kaas flakes + extra om te serveren
  • 6 zongedroogde tomaten, in reepjes + extra om te serveren
  • 30 gram roomboter
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • rucola om te serveren
  • extra: keukentouw

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de bavette direct uit de koelkast voor het mooiste resultaat. Verwijder vliesjes en snijd de bavette voorzichtig vanaf de zijkant doormidden, snijd niet helemaal door. Vouw open zodat er een grote lap ontstaat. Laat de bavette even op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bestrijk de bavette met groene pesto. Verdeel hierover de plakjes pancetta, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas.
  3. Rol de bavette in de lengte op tot een mooie, lange rol. Knoop de rol met het keukentouw stevig vast zodat de rollade goed in model blijft. 
  4. Verwarm de roomboter en olijfolie in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin aan. 
  5. Leg de rollade in een grote ovenschaal en gaar deze tot de kerntemperatuur 50 graden is (medium-rare) of 54 graden (medium). Dit duurt ongeveer 45 minuten. Controleer met een vleesthermometer. 
  6. Haal de rollade uit de oven en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. 
  7. Serveer met extra zongedroogde tomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas flakes. 

↑ naar boven


Met dit recept voor citroen drumsticks met couscoussalade zet je sappige drumsticks,  gemarineerd in kruiden en citroen, op tafel met een frisse couscoussalade met komkommer en feta. Eenvoudig en onweerstaanbaar lekker! 

4 personen
10 minuten voorbereiden
30 minuten tot 24 uur marineren
60 minuten bereiden

ingredienten

  • 8 kip drumsticks
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Sap van ½ citroen
  • 200 ml witte wijn
  • 1 citroen, in plakjes
  • 3 takjes tijm
  • 275 gram parelcouscous
  • 2 el Taggiasche olijven of andere zwarte olijven
  • 10 cherrytomaatjes, in vieren
  • 1 komkommer, in kleine blokjes
  • 200 gram feta 
  • Zout en peper

BEREIDING

  1. Meng voor de marinade de gesmolten boter, 2 el olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflook en citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Marineer de kippenpoten 30 minuten tot 24 uur in de koelkast. 
  2. Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de couscous om met de olijven, tomaatjes, komkommer, feta en 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de kippenpoten in een grote ovenbestendige schaal of pan en schenk de wijn erbij. Verdeel de tijm over de kip.
  5. Bak de kip drumsticks in 30 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Als het te droog wordt, schenk er dan wat water bij. 
  6. Serveer met de couscoussalade. 

↑ naar boven


Als je dit gerecht eenmaal geproefd hebt, wil je het echt vaker! De varkenswangen zijn heerlijk mals gestoofd in een smaakvolle saus met rode wijn. Net als het klassieke boeuf Bourguignon is dit een fantastisch gerecht op koudere dagen. Gepaard met een goed glas wijn en wat brood is het op en top genieten.  

4 personen
2 uur bereiden

ingredienten

  • 800 gram varkenswangen, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 1 klontje roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 30 g tomatenpuree
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el zilveruitjes
  • Zout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de boter en olie op middelhoog vuur in een braadpan met dikke bodem. 
  2. Bak de stukjes varkenswang kort rondom bruin aan, haal uit de pan en bestrooi met peper en zout. 
  3. Doe de ui, knoflook en wortel in de pan en bak 2 tot 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak dit 2 minuten mee. Doe dan de varkenswangen weer terug in de pan. 
  4. Voeg de wijn toe en schep alles goed om. Zorg dat je met een houten lepel goed de aanbaksels van de bodem van de pan meeschept voor extra smaak. 
  5. Doe de bouillon, tomatenpuree, tijm en laurier erbij en breng aan de kook. 
  6. Leg het deksel op de pan en laat 1,5 uur zachtjes pruttelen. 
  7. Schep tenslotte de zilveruitjes door de stoof en breng eventueel op smaak met peper en zout. 

↑ naar boven

 
Een hele kip ziet er altijd indrukwekkend uit, maar is heel eenvoudig te bereiden. De oven doet het meeste werk. De paddestoelen smaken heerlijk met de knoflook en kruiden. Dit is een gerecht voor wanneer je gasten krijgt omdat je geen uren in de keuken staat. 

4-6 personen
15 minuten voorbereiden
70 minuten bereiden

ingredienten

  • 1 hele kip
  • 40 gram roomboter, gesmolten
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 400 gram gemengde paddestoelen, in stukjes
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 2 el olijfolie 
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de boter met de knoflook. Bestrijk de kip met het botermengsel en bestrooi royaal met peper en zout. 
  3. Verwarm de olijfolie in een ovenvaste pan en bak de kip rondom goudbruin aan. 
  4. Zet de pan in de oven, leg de kruiden op de kip en bak deze in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar. Gebruik een kernthermometer. De kip is klaar als deze een kerntemperatuur van 72 graden heeft. 
  5. Bedruip tussendoor de kip met het eigen kookvocht en voeg het laatste half uur de paddestoelen mee. 
  6. Lekker met gebakken krieltjes. 

↑ naar boven

 
Hollandse hachee met aardappelpuree is een heerlijk traditioneel gerecht dat bij veel mensen herinneringen oproept. Deze stoofschotel, vol met malse stukjes rundvlees en uien, wordt langzaam gegaard in een kruidige jus die perfect samengaat met romige aardappelpuree. Het is een gerecht dat echt bij het Nederlandse comfort food hoort en ideaal is voor een koudere dag. 

4 personen
30 minuten voorbereiden
3 uur bereiden

ingredienten

  • 800 gram sucadelappen (Black Angus)
  • 2 el bloem
  • 2 grote uien, grof gehakt
  • 3 el schenkstroop
  • 4 el rode wijnazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 600 ml rundvleesbouillon
  • 2/3 el olijfolie
  • 50 gr roomboter
  • hacheekruiden Verstegen
  • Peper en zout
  • 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 150 ml melk
  • snufje nootmuskaat

BEREIDING

  1. Dep de sucadelappen droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met bloem en de hacheekruiden. Snijd ze vervolgens in grove stukken.
  2. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie en 20 gram boter in een stoofpan en bak de stukken riblappen, in een enkele laag rondom bruin (2-3 minuten per kant op hoog vuur). Voeg de uien toe en bak kort mee. 
  3. Doe de schenkstroop, rode wijnazijn en basterdsuiker erbij en schep dit goed om zodat het vlees bedekt is met de saus.
  4. Schenk vervolgens voorzichtig de rundvleesbouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng zachtjes aan de kook en laat  ongeveer 3 uur op laag vuur, met de deksel op de pan, sudderen tot het vlees uit elkaar valt.
  5. Bereid ondertussen de aardappelpuree. Kook de aardappels in zo’n 15 tot 20 minuten gaar. Laat even staan met het deksel op de pan. 
  6. Haal de aardappels door een pureeknijper of stamp ze grof met een pureestamper. 
  7. Verwarm de melk en meng dit samen met 30 gram roomboter door de puree.
  8. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de hachee. 

↑ naar boven

 
Deze Indische stoofpot van procureur is beter bekend als Babi smoor. Een heerlijk stoofgerecht met de smaken van Indonesië combineert malse stukjes varkensvlees met een rijke, kruidige saus. Lekker met witte rijst en een frisse komkommersalade.

4 personen
35 minuten bereiden

ingredienten

  • 800 gram schouderkarbonade
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1/2 citroen (sap)
  • 8 el ketjap manis
  • 1,5 tl koriander
  • 1,5 tl nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • Peper en zout
  • 2 el zonnebloemolie

BEREIDING

  1. Snijd de schouderkarbonade in stukken en bestrooi met peper en zout. 
  2. Verwarm de olie in een ruime pan en bak het vlees rondom goudbruin. 
  3. 2 el  het in hapklare stukken en bestrooi rondom met zout en peper. Bak het vlees in een scheut olie rondom bruin in circa 5 minuten.
  4. Fruit de knoflook en sjalotjes 2 minuten mee. 
  5. Voeg de kruiden toe met het citroensap, ketjap manis en laurierblaadjes. 
    Schenk er 250 ml warm water bij en laat het geheel 20 tot 25 minuten zachtjes pruttelen. 
  6. Voeg naar smaak extra ketjap manis toe. 
  7. Serveer met rijst en komkommersalade. 

↑ naar boven

 
Op zoek naar iets speciaals voor het diner, maar heb je geen zin in uren in de keuken staan? Probeer dan deze Italiaanse haasmedaillons en serveer met een eenvoudige pasta met pesto! De malse haasmedaillons zijn snel klaar en heerlijk smaakvol door de vulling van pesto en Parmezaanse kaas en het knapperige pancetta korstje. Perfect voor een doordeweekse avond of een etentje met vrienden. Buon appetito!

4 personen
40 minuten bereiden

ingredienten

  • 300 gram Varkenshaas
  • 160 gram Pancetta 
  • 200 gram Pesto
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 300 gram tagliatelle 

BEREIDING

  1. Dep de varkenshaas droog en maak een inkeping in de lengte. Vul de varkenshaas met pesto en Parmezaanse kaas en bestrooi met peper. 
  2. Omwikkel de varkenshaas met pancetta en knoop vast met slagerstouw.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim, gezouten water. Meng met een paar eetlepels pesto naar smaak. 
  4. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de varkenshaas rondom in circa 20 tot 25 minuten gaar. Het vlees mag rosé zijn.
  5. Serveer de haasmedaillons met de pasta.  

↑ naar boven

 
Probeer Kip Caribbean! De voorbereidingen voor dit recept zijn zo gebeurd en daarna laat je het even lekker stoven. Dankzij de worcestersaus, balsamicoazijn, cajunkruiden en tomaat krijgt dit gerecht extra veel smaak. Lekker met brood of rijst en een frisse salade. 

4 personen
10 minuten voorbereiden
30 minuten tot 1 uur marineren
1 uur bereiden

ingredienten

  • 4 kippenpoten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • 2 tl Cajun kruiden (Verstegen)
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie, plus extra om te serveren
  • 3 el worcestersaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 el suiker
  • Peper en zout
  • Bosui, in dunne ringetjes, om te garneren

BEREIDING

  1. Marineer de kippenpoten met de tomatenblokjes, uien, knoflook, balsamico, Provencaalse kruiden, cajun kruiden, peterselie en worcestersaus. Laat dit 30 minuten tot een uur in de koelkast intrekken.  
  2. Verwarm de olie in een grote pan en verdeel de suiker over de bodem van de pan. Haal de kip uit de marinade en bak de poten om en om mooi bruin. Let op dat de suiker niet aanbrandt. 
  3. Voeg de marinade en 150 ml water toe. 
  4. Breng de kip aan de kook en laat het 3 kwartier tot 1 uur op laag vuur sudderen. Roer af en toe door.
  5. Als de saus te dun blijft, haal je de kip eruit als deze gaar is en kook je de saus op hoger vuur in. 
  6. Serveer met bosui en extra peterselie

↑ naar boven

 
Er gaat niets boven de heerlijke smaak van oma's zelfgemaakte gehaktballen! Een goede gehaktbal heeft een knapperig korstje en is sappig van binnen. Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je zelf de lekkerste gehaktballen zoals je oma ze ook maakte. Serveer ze met krokante frietjes en een frisse salade voor een echte familiemaaltijd. 

4 personen
30 minuten bereiden

ingredienten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 mix voor gehakt (Verstegen)
  • 1 ei
  • 2 el ketchup
  • 2 el olijfolie

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en draai hier 4 ballen van. 
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom aan. 
  3. Zet het vuur lager en braad ze in 20 – 25 minuten gaar met het deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe. 
  4. Lekker met friet, mayonaise en salade. 

↑ naar boven

 
Een echte klassieker! Ossenstaartsoep is enorm rijk van smaak. Door het lange stoven trekken de smaken goed in en het is een echte opkikker. De rijke bouillon en malse stukjes vlees combineren heerlijk met de gebakken champignons. Eet deze soep als voorgerecht of als hoofdgerecht. 

4 personen
30 minuten voorbereiden
150 minuten bereiden

ingredienten

  • 1 kg ossenstaart, in stukken
  • 500 gram kastanjechampignons, in stukjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1/2 winterpeen, in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 50 gram tomatenpuree
  • 2 laurierblaadjes
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 klontje roomboter
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Haal de stukken ossenstaart door de bloem. Verwarm een ruime pan op het vuur en verhit 1 el olijfolie en roomboter. 
  2. Bak de ossenstaart rondom bruin aan. 
  3. Voeg de ui, winterpeen, bleekselderij, de helft van de knoflook en tomatenpuree toe. Bak dit mee tot de uien glazig zijn. 
  4. Leg de laurierblaadjes in de pan en voeg de bouillon toe. 
  5. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur met het deksel schuin op de pan ongeveer 2,5 uur zacht pruttelen tot het vlees mals is en van het bot valt. 
  6. Haal de stukken ossenstaart uit de pan, pluk het vlees van het bot en zet apart. 
  7. Zeef de soep. 
  8. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons met de knoflook op hoog vuur goudbruin. Schep om met 1 el peterselie. 
  9. Doe de ossenstaart en kastanjechampignons bij de gezeefde soep en serveer met vers brood.   

↑ naar boven

 
Wil je comfort food met luxe combineren? Dan zit je goed met ovengebakken buikspek met Roseval aardappeltjes. Het buikspek wordt langzaam geroosterd tot het perfect knapperig en heerlijk sappig is, terwijl de hasselback Roseval aardappeltjes een heerlijke romige textuur hebben en ook een knapperig randje. Door de aardappels in te snijden, ontstaat een waaier aan dunne schijfjes. Dat ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft extra textuur. Dit gerecht is makkelijk te bereiden en zorgt voor een echte smaakexplosie. Perfect voor een ontspannen weekenddiner of wanneer je gewoon iets bijzonders wilt maken. Zet de oven maar aan!

4-6 personen
20 minuten voorbereiden

ingredienten

  • 1 kg buikspek met zwoerd
  • 1 kg roseval aardappels
  • 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
  • Olijfolie
  • Zeezout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. 
  2. Was de aardappels en snijd ze in met een scherp mes. Snijd de aardappel niet helemaal door tot onderaan. Dit gaat het makkelijkst met 2 houten pollepels. Leg de aardappel hiertussen en snijd tot het hout. Schep ze om met 2 el olijfolie, rozemarijn en zeezout.
  3. Dep het vlees droog, snijd de zwoerd kruislings in en bestrooi royaal met peper en zout. 
  4. Leg het buikspek in een ruime ovenschaal en bak 55 minuten. Voeg na 30 minuten de aardappels toe. 
  5. Verhoog de oventemperatuur na 55 minuten naar 220 graden bak het buikspek en de aardappels nog eens 35 minuten. 
  6. Laat het vlees 10 tot 15 minuten rusten en snijd dan in dunne plakken.  

↑ naar boven


Deze hartige pannenkoeken met sticky varkenshaas smaken naar meer! Het malse vlees met frisse groenten in een zelfgebakken pannenkoek is niet alleen lekker als hoofdgerecht, maar in kleinere stukjes ook als hapje en als lunch. Het is zo gemaakt en daarmee een perfecte maaltijd voor wanneer je weinig tijd hebt. 

4 personen
15 minuten voorbereiden
30 minuten marineren
15 minuten bereiden

Ingredienten

  • 500 gram varkenshaas, in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl geraspte gemberwortel
  • 60 ml ketjap manis
  • 2 tl sesam olie
  • 1 komkommer, in dunne linten
  • 1 gele paprika, in repen
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • Verse koriander, om te serveren​​​​​​​

Pannenkoeken

  • 375 gram (volkoren) bloem
  • 750 ml melk
  • 3 eieren
  • Snuf zout
  • Roomboter om in te bakken

Dipsaus

  • 60 ml sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 steeltjes koriander, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst

bereiding

  1. Doe de varkenshaas met de knoflook, gember, ketjap en sesamolie in een kom en laat een half uur marineren. 
  2. Klop alle ingrediënten voor de pannenkoeken door elkaar tot een glad beslag. Verhit een klontje roomboter in een platte koekenpan en giet wat beslag in de pan. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal met de rest van het beslag.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus.
  4. Verwarm een koekenpan en bak de varkenshaasreepjes kort om en om goudbruin. 
  5. Beleg een pannenkoek met varkenshaas, komkommer, paprika en bosui en koriander. Besprenkel met de dipsaus. 

Geen zin om pannenkoeken te bakken? Gebruik dan kant- en klare wraps. 

↑ naar boven


Geniet van een heerlijke maaltijd met deze picanha met gegrilde asperges en cowboy butter! Dit botermengsel vol kruiden maakt het helemaal af. Het is friszuur en haalt de smaak van de picanha helemaal op. De knapperige asperges vullen het aan. Eet smakelijk!. 

4 personen
10 minuten voorbereiden
90 minuten bereiden

Ingredienten

  • 1 kg pinanha / staartstuk
  • 700 gram groene asperges 
  • 90 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 el gladde mosterd
  • rasp en sap van een halve citroen
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el bieslook
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie

bereiding

  1. Zorg dat de picanha op kamertemperatuur is. Dep droog met keukenpapier en snijd de vetlaag kruislings in. Snijd niet door de vetlaag heen. 
  2. Bestrooi de vetlaag royaal met zou en wrijf dit goed in voor een krokant korstje en smaak. 
  3. Bestrooi de andere kant met peper en zout. 
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur en verlaag het vuur naar middelhoog. Leg de picanha erin met de vetkant naar beneden. Bak een minuut of 7. 
  5. Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden. Laat de picanha in een braadslede verder doorgaren tot een kerntemperatuur van 52 à 53 graden. Dit duurt 45 tot 60 minuten. Controleer tussendoor goed de kerntemperatuur met een vleesthermometer. Laat nog een half uur rusten in aluminiumfolie. 
  6. Schep de asperges om met 2 el olijfolie en peper en zout. Grill de asperges in een hete grillpan gaar.
  7. Roer voor de cowboy butter de roomboter, mosterd, citroenrasp en sap, knoflook, bieslook, peterselie, paprikapoeder en chilivlokken door elkaar en breng op smaak met peper en zout. 
  8. Serveer de picanha met de gegrilde asperges en cowboy butter. 

↑ naar boven

 
Met een groot stuk vlees maak je al snel indruk bij je gasten. En het mooie is: je hebt er bijna geen werk aan! Zo’n groot stuk vlees bereid je grotendeels in de oven. Zelfs de truffeljus kun je van tevoren bereiden. Weinig werk, groots effect!

6 personen
20 minuten voorbereiden
150 minuten bereiden

ingredienten

  • 800 gram zijlende
  • 2 middelgrote uien
  • 2 wortels
  • 2 stronken broccoli
  • 1 bol knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Olijfolie
  • Biefstukkruiden (Verstegen)

Truffeljus

  • 20 g ongezouten roomboter
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 knoflookteentje, uitgeperst
  • 350 ml runderfond of runderbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 20 g ongezouten, koude roomboter, in kleine blokjes gesneden
  • 20 gram truffeltapenade 

BEREIDING

  1. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 240 graden. 
  2. Snijd de groenten in grove stukken en verdeel over een grote braadslede. Leg de ongepelde teentjes knoflook en kruiden erbij en schep om met olijfolie en peper en zout.
  3. Bestrooi de zijlende met biefstukkruiden en besprenkel royaal met olijfolie. Leg deze op de groenten. 
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden en braad de roast beef in ongeveer een uur medium gaar. 
  5. Schep wat van het kookvocht halverwege de kooktijd over de roast beef en voeg eventueel een scheutje water aan de groenten toe als ze te droog zijn. 
  6. Bereid ondertussen de truffeljus. Verhit de 20 gram roomboter in een kookpannetje en voeg de sjalot, knoflook, tijm en laurierblad toe. Bak op laag vuur tot de sjalot zacht en glazig is en de boter bruin begint te kleuren. 
  7. Voeg de runderfond toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft over is. Zeef de jus en doe terug in het kookpannetje.
  8. Zet het vuur heel laag en klop de koude roomboter en truffeltapenade erdoor. Serveer direct, of laat afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast.
  9. Laat de roast beef na de kooktijd 10 minuten rusten. Serveer met de truffeljus.  

↑ naar boven

 
Roti is een heerlijk gerecht van malse kip op smaak gebracht met kruiden en wordt geserveerd met traditionele roti, aardappelen en groenten. Roti betekent brood en dit geeft ook gelijk aan hoe je het eet: met je handen! Scheur een stukje van een rotivel af en gebruik dit om wat van het kipmengsel te pakken. 

4 personen
15 minuten voorbereiden
40 minuten bereiden

ingredienten

  • 600 gram kipfilet, in stukjes
  • 500 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 300 gram sperziebonen (of kouseband), schoongemaakt
  • 3 el garam masala (Verstegen)
  • 500 – 750 ml kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd, in dunne reepjes
  • 4 eieren
  • 4 rotivellen
  • 2 el zonnebloemolie
  • Peper en zout

BEREIDING

  1. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 240 graden. 
  2. Snijd de groenten in grove stukken en verdeel over een grote braadslede. Leg de ongepelde teentjes knoflook en kruiden erbij en schep om met olijfolie en peper en zout.
  3. Bestrooi de zijlende met biefstukkruiden en besprenkel royaal met olijfolie. Leg deze op de groenten. 
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden en braad de roast beef in ongeveer een uur medium gaar. 
  5. Schep wat van het kookvocht halverwege de kooktijd over de roast beef en voeg eventueel een scheutje water aan de groenten toe als ze te droog zijn. 
  6. Bereid ondertussen de truffeljus. Verhit de 20 gram roomboter in een kookpannetje en voeg de sjalot, knoflook, tijm en laurierblad toe. Bak op laag vuur tot de sjalot zacht en glazig is en de boter bruin begint te kleuren. 
  7. Voeg de runderfond toe en breng aan de kook. Laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft over is. Zeef de jus en doe terug in het kookpannetje.
  8. Zet het vuur heel laag en klop de koude roomboter en truffeltapenade erdoor. Serveer direct, of laat afkoelen en bewaar daarna afgedekt in de koelkast.
  9. Laat de roast beef na de kooktijd 10 minuten rusten. Serveer met de truffeljus.  

↑ naar boven


Hoe lekker ziet dit eruit? Een schnitzel sandwich is echt een goed idee en je maakt hem extra luxe en gevuld met bacon en een gebakken ei. De Parmezaanse kaas mayonaise zorgt voor nog meer smaak, net als de extra geraspte Parmezaanse kaas on top! Daar heb je een flinke lunch aan. 

2 personen
30 minuten bereiden

Ingredienten

  • 2 schnitzels
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 4 sneetjes brood naar keuze
  • 2 eieren
  • 4 plakjes gebakken bacon
  • ½ krop romaine sla
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Parmezaanse kaas plus extra om te bestrooien
  • Olijfolie
  • Peper en zout

bereiding

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien op laag vuur tot ze karamelliseren.
  2. Bak de schnitzels om en om goudbruin en gaar in een andere pan in wat olie.
  3. Verhit in een andere koekenpan nog een scheutje olijfolie en bak hierin de eieren.
  4. Meng de mayonaise met de Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Besmeer de sneetjes brood met de mayonaise.
  6. Beleg 2 sneetjes achtereenvolgens met de sla, schnitzel, uien, bacon, ei en dek af met een snee brood.
  7. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en geniet! 

↑ naar boven


Heb je zin in een echt lekker stuk vlees? Probeer dan deze Schotse ribeye met Blue Stilton. De ribeye staat bekend om zijn sappige en malse structuur, en als je daar dan een royale portie van die heerlijke Bleu Stilton overheen smelt, krijg je een geweldige combinatie. Perfect voor een gezellig etentje thuis of om gewoon jezelf eens goed te verwennen. Dit gerecht is makkelijk te maken en geeft je een echte restaurant-ervaring in eigen keuken. 

30 minuten bereiden

Ingredienten

  • 4 x 200 gram ribeye, op kamertemperatuur
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gram zachte roomboter + extra 
  • 50 gram blue stilton, verkruimeld
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • Peper en zout
  • biefstukkruiden

bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Zet een ovenbestendige koekenpan klaar.
  2. Start met de blue stilton boter. Smelt 10 gram roomboter in een steelpan en fruit hier de sjalot en knoflook in met de rozemarijn. Laat dit 10 minuten zachtjes bakken en laat afkoelen. 
  3. Prak de roomboter met de Blue Stilton en het afgekoelde sjalottenmengsel. Breng naar wens op smaak met peper en zout en zet apart. 
  4. Verhit een klontje roomboter in een koekenpan en leg hier de ribeye in. Bak deze 2 minuten aan elke kant. 
  5. Zet de pan in de oven en bak nog 5 – 6 minuten voor medium rare. 
  6. Serveer de ribeye met de Blue Stilton boter. 
  7. Lekker met broccoli en gebakken aardappels.  

↑ naar boven

 
Een heerlijk, spicy gerecht dat lekker zomers oogt. Deze soft tortilla’s vul je met gegrilde flat iron steak met een Mexicaanse rub en lekkere maïssalade. De jalapeño mayonaise maakt het helemaal af!

4 personen
30 minuten bereiden

 

Ingredienten

  • 1 flat iron steak van 400 à 500 g
  • Mexican style BBQ rub (Euroma)
  • 8 kleine tortilla wraps
  • 1 blik mais
  • 8 cherrytomaatjes
  • 100 gram ijsbergsla
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • 7 plakjes jalapeño, fijngehakt
  • 4 el mayonaise
  • Peper en zout 

bereiding

  1. Verwarm de barbecue of kamado tot 220 graden. 
  2. Dep het vlees goed droog, snijd eventueel overtollige vetrandjes weg, bestrooi met zout en wrijf aan alle zijden de rub er goed in. 
  3. Snijd de cherrytomaten in vieren, de ijsbergsla in dunne reepjes en snipper de ui.
  4. Doe de uitgelekte maïs met de tomaatjes, sla en ui in een kom.
  5. Voor de dressing meng je 1 el Mexican style BBQ rub met de olijfolie en het limoensap.
  6. Schep de salade en de dressing goed door elkaar en maak af met verse koriander. Zet apart tot gebruik. 
  7. Maak de jalapeño mayonaise door de fijngehakte jalapeño te mengen met de mayonaise en het sap van ½ limoen. Breng naar wens op smaak met peper en zout. 
  8. Als de barbecue rond de 180 graden is, grill je kort de tortilla wraps aan beide kanten.  
  9. Wanneer de barbecue op temperatuur is, leg je de flat iron steak in één keer op het gietijzeren rooster boven de gloeiende kolen. Grill het vlees aan elke zijde 3 minuten tot het medium rare is. Open ongeveer elke 30 seconden de barbecue om met een tang het vlees een kwartslag te draaien. Hierdoor krijgt het vlees een mooie egale korst en dus meer smaak. Doe dit na ongeveer 3 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees) ook aan de andere kant. Controleer tussendoor met een kernthermometer en haal het vlees eraf bij een kerntemperatuur van 50-52 graden. 
  10. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie en laat het 5-10 minuten rusten. Snijd het vervolgens in plakken en beleg iedere tortilla met maissalade, flat iron steak en naar wens extra koriander.


↑ naar boven


Smaakvolle teriyaki kipspiesjes vallen altijd bij iedereen in de smaak. Je kunt ze zowel in de grillpan als op de barbecue bereiden. Laat het vlees goed marineren voor je het aan spiesjes rijgt. Lekker met rijst en frisse zoetzure komkommersalade of met stokbrood en pittige boontjes. 

4 personen
15 minuten voorbereiden
1 tot 24 uur marineren
25 minuten bereiden

Ingredienten

  • 600 gram kipdijfilet, in blokjes
  • 6 el sojasaus
  • 6 el ketjap manis
  • 3 el chilisaus
  • 3 el honing
  • 2 tl geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el zonnebloemolie
  • Extra nodig: houten spiesen

bereiding

  1. Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg hier de stukjes kipdijfilet aan toe. Dek af en laat marineren in de koelkast. Hoe langer hoe beter. 
  2. Week de houten spiesen in water voordat je ze gaat gebruiken. Dit voorkomt verbranden. 
  3. Rijg de kipblokjes aan de spiesen en verwarm een grillpan voor op hoog vuur. Of verhit de barbecue voor op 160 graden. Zorg ook voor een stuk waarbij je indirect kunt garen. 
  4. Bak de kipspiesjes op middelhoog vuur om en om gaar. Draai regelmatig en let op dat de honing in de marinade niet verbrandt. Gaar desnoods was langer op lager vuur. Ditzelfde geldt voor de barbecue.
  5. Serveer naar wens met verschillende bijgerechten. 

↑ naar boven


Voor deze uitgebreide borrelplank lijkt het alsof je lang in de keuken hebt gestaan, maar niets is minder waar. Je maakt namelijk heel eenvoudig verschillende borrelhapjes om van te smullen! Binnen een half uur staat deze borrelplank op tafel en geniet je van hamrolletjes met paprika en roomkaas, witlofschuitjes met eiersalade, gehaktballetjes, plakjes grillworst en bleekselderij filet hapjes. Kleine moeite, groots effect! 

Maak een grote plank op met de verschillende hapjes en vul aan met grillworst. Geniet ervan! 

4 personen
30 minuten bereiden

Hamrolletjes met paprika en roomkaas

  • 6 plakken gekookte ham
  • 3 el kruidenroomkaas
  • ¼ rode paprika, in dunne repen
  • Peper en zout

Leg een plakje ham op een snijplank, vouw dubbel in de lengte en schep er een halve el kruidenroomkaas op. Leg er een reepje paprika op en rol op. Herhaal dit met de overige plakjes ham.

Witlofschuitjes met eiersalade

  • 1 stronkje witlof
  • Verse eiersalade
  • 8 reepjes zongedroogde tomaat

Schep een eetlepel eiersalade in een blaadje witlof en maak af met een stukje zongedroogde tomaat.

Gehaktballetjes

  • 500 g rundergehakt
  • 1 zakje Verstegen gehaktkruiden
  • 1 ei
  • Olijfolie

Meng het gehakt met de kruiden en het ei en draai tot kleine balletjes. Braad ze in ongeveer 10 à 15 minuten gaar.

Bleekselderij filet hapjes

  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 el filet americain
  • 2 tl kappertjes, gehakt

Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in stukken van 3 cm. Schep in elk stuk een beetje filet americain en maak af met wat kappertjes. 

↑ naar boven

 
Deze varkenshaas brochette met gepofte aardappel en champignonroomsaus is een recept wanneer je eens wilt uitpakken met weinig moeite. Een groot deel van dit gerecht bereid je op de barbecue! Als je een skilletpan hebt, kun je de champignonsaus zelfs ook op de barbecue bereiden. Het is een eenvoudig gerecht waarbij klassieke smaken samenkomen in een heerlijke maaltijd. 

4 personen
60 minuten bereiden

Ingredienten

  • 4 varkenshaas brochettes
  • 8 middelgrote, kruimige aardappels van gelijke grootte
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 200 g zure room
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 500 g champignons, in plakjes
  • 100 ml kookroom
  • Paprikapoeder

bereiding

  1. Verwarm de barbecue tot 180 graden. 
  2. Boen de aardappels schoon en leg ze per stuk op een dubbel vel aluminiumfolie. Besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht en leg de aardappels tussen de kooltjes van de barbecue. 
  3. Draai de aardappels regelmatig en gaar ze in ongeveer 45 minuten gaar. Verwarm de barbecue verder tot 200 graden.
  4. Maak ondertussen de vulling voor de aardappels door de zure room te mengen met de bieslook, peterselie en peper en zout. 
  5. Bak de champignons op hoog vuur in wat olijfolie goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en paprikapoeder. Zet apart tot je het vlees gaat bereiden. 
  6. Grill de varkenshaas brochettes gaar op het rooster van de barbecue. Verwarm ondertussen de champignons met de kookroom tot net aan de kook. 
  7. Pak de aardappels uit, snijd ze open en verdeel wat van de zure roomvulling erover. Serveer met de varkenshaas brochette en champignonroomsaus. 


↑ naar boven


Geniet van een lekker mals stukje vlees met een zomerse gratin van courgette en tomaten en knapperige Parmaham. Gratin past niet alleen bij de herfst en winter, met zomerse groenten maak je er een smakelijke, zomerse variant van. De varkensoester is al heerlijk van zichzelf en heeft niet veel meer nodig dan een snuf peper en zout. Met de knapperige Parmaham voeg je een mooi smaakaccent toe! 

4 personen
30 minuten voorbereiden
50 minuten bereiden

Ingredienten

  • 4 varkensoesters van 150 gram
  • 2 uien, in plakken 
  • 2 courgettes, in plakken
  • 1 kg tomaten, in plakken 
  • 5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 80 gram Parmaham
  • Olijfolie
  • Peper en zout

bereiding

  1. Verwarm 2 el olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan. Bak hierin de uien op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met zout en de helft van de tijm
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  3. Schep de plakjes courgette om met 1,5 el olijfolie, de helft van de tijm en wat zout. 
  4. Leg de uien onderin een ingevette ovenschaal. Verdeel de courgette en tomaten dakpansgewijs over de schaal, bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 50 minuten in de oven. Laat het 15 minuten rusten. 
  5. Bak de plakjes Parmaham met de restwarmte van de oven knapperig en krokant. 
  6. Bak ondertussen de varkensoester. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bestrooi het vlees aan beide kanten met peper en zout. 
  7. Bak de varkensoester kort aan op hoog vuur en bak dan nog circa 8 minuten op laag vuur. 
  8. Serveer met de zomergratin en krokante ham.  

↑ naar boven

compliment of een klacht?

Klik hier